Збиток Банку Кіпру знизився на 7,7%

Неділя, 2 березня 2014, 13:07

Збиток Банку Кіпру, що знаходиться в процесі реструктуризації, становив за підсумками 2013 року 2,04 мільярда євро.

Про це йдеться у фінансовому звіті найбільшої на острові кредитної організації, передає ИТАР-ТАСС.

Як зазначається в документі, збитки банку поступово скорочуються. За 2012 рік вони становили 2,21 млрд євро. У четвертому кварталі минулого року збиток становив 93 млн євро, тоді як у третьому кварталі - 142 млн євро.

Це дало підставу головному виконавчому директору кредитної організації Джону Хурікану заявити журналістам, що банк "демонструє стабілізацію в тому, що стосується активів і резервів".

Реклама:

"Прогрес в діяльності організації протягом останніх декількох місяців матеріалізувався в наведених цифрах", - підкреслив він.

Як наголошується, Банк Кіпру опинився в центрі фінансової кризи рік тому після того, як йому була потрібна допомога ззовні у зв'язку з величезними втратами, які він поніс через рішення ЄС про масоване списання держоблігацій Греції.

Уряд Кіпру в березні 2013 року змушений був погодитися з вимогами ЄС і МВФ, які обіцяли виділити кредит у розмірі 10 млрд євро, про проведення "стрижки" незастрахованих депозитів у Банку Кіпру та Кіпрському народному банку який вже припинив існування.

За інформацією видання, отримані шляхом примусового залучення коштів великих вкладників мільярди євро були спрямовані на рекапіталізацію Банку Кіпру, яка була завершена влітку минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!