Мінімальний термін купівлі валюти на міжбанку зменшений до 5 днів

Середа, 19 березня 2014, 18:37

Національний банк скоротив термін здійснення операції з купівлі уповноваженими банками іноземної валюти за дорученням юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.

Про це йдеться в постанові правління Національного банку від 18 березня 2014 року №137 "Про внесення зміни до постанови правління Національного банку від 06 лютого 2014 року № 49", повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Від сьогодні, 19 березня 2014 року, кошти для купівлі іноземної валюти за дорученням юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців можуть бути перераховані не раніше п’ятого операційного дня після дня зарахування гривень на окремий аналітичний рахунок, а починаючи з 25 березня 2014 року - не раніше четвертого операційного дня після дня зарахування гривень на цей рахунок", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, таке рішення було прийнято завдяки поступовому зниженню надлишкової волатильності, що останнім часом спостерігається на міжбанківському валютному ринку, та з урахуванням побажань і пропозицій банківської та ділової спільноти.

Реклама:

"Вищезазначений термін здійснення операції з купівлі уповноваженими банками іноземної валюти за дорученням юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців діятиме до прийняття Національним банком окремого рішення", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!