Банки з ліцензією НБУ зможуть працювати в Криму до 2015 року - законопроект

Середа, 19 березня 2014, 18:10

Банки зможуть працювати в Криму і Севастополі з ліцензією, виданою українським регулятором, до 1 січня 2015 року.

Про це йдеться в законопроекті "Про прийняття в РФ Республіки Крим та утворення в складі РФ нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя", внесеного до Держдуми.

Банки з ліцензією НБУ в 2014 році зможуть проводити банківські операції "з урахуванням особливостей, встановлених законодавством РФ", йдеться в документі. До 2015 року вони можуть отримати ліцензію Банку Росії.

Збереження вкладів в банках, що діють на території Криму, "підлягає забезпеченню в порядку і на умовах, встановлених законодавством РФ", сказано в законопроекті.

Реклама:

Як наголошується, російське законодавство передбачає гарантовану виплату до 700 тисяч рублів у разі відкликання ліцензії у банку, який входить в систему страхування внесків.

З дня утворення у складі РФ двох нових суб'єктів Банк Криму і Банк Севастополя, у разі їх створення, перетворюються в територіальні установи ЦБ РФ.

Працівники Банку Криму і Банку Севастополя "мають переважне право на заміщення посад у зазначених територіальних установах Банку Росії за наявності у них громадянства РФ і за умови проходження ними атестації в порядку, встановленому Банком Росії", йдеться в документі.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!