У Криму заявили, що рубль витіснятиме гривню до 2016 року

Середа, 19 березня 2014, 15:53

Рубль i гривня перебуватимуть в обiгу в Криму до початку 2016 року, заявили у Банку Криму.

Про це сказав голова Банку Криму Микола Барилюк на прес-конференцiї в Сiмферополi в середу, повідомляє "Інтерфакс".

"Перехiдний перiод - до 1 сiчня 2016 року. Паралельно передбачається обiг двох валют - росiйського рубля та гривнi", - заявив Барилюк.

"Грошова система поки що працюватиме i в рублях, i в українськiй гривнi",- зазначив вiн.

Реклама:

За словами Барилюка, Банк Криму - наново утворена кредитна установа, яка здiйснюватиме захист сталого грошового обiгу на територiї Криму та розроблятиме систему грошового обiгу.

Вiн також заявив, що рубль буде основною платiжною одиницею в республiцi.

Голова Банку Криму повiдомив, що зарплати, пенсiї та стипендiї виплачуватимуть уже в рублях, поступово росiйська валюта має витiснити українську.

Барилюк зазначив, що банкiвська система працює в нормальному режимi, хоча жителi Криму прагнуть перевести у готiвку кошти зi своїх вкладiв, тому багато банкiв встановили обмеження, i є певна нестача iноземної валюти.

Поки що на територiї Криму продовжать роботу фiлiї українських банкiв, тривають переговори про те, як надалi вони здiйснюватимуть свою дiяльнiсть, сказав вiн.

"Банк Криму, згiдно з тимчасовим положенням, надiлено капiталом, найближчим часом його буде сформовано. Банк отримуватиме доходи. Банк Криму не вiдповiдатиме за борги держави, а держава - за борги банку", - заявив Барилюк.

"Основними цiлями дiяльностi банку є захист сталого грошового обiгу на територiї Республiки Крим, розроблення системи грошового обiгу. Встановлюватиметься i публiкуватиметься курс рубля до гривнi. Лiцензування банкiвських установ, валютний контроль за ними. Голову призначатиме Верховна Рада. Банк контролюватиме бюджетнi установи",- сказав Барилюк.

Вiн зазначив, що всi деталi обiгу рубля, використання банкiвських карт i регулювання вкладiв ще обговорюються та встановлюються.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!