"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Турчинов схвалив виділення 7 мільярдів українській армії

Середа, 19 березня 2014, 15:08

В.о. президента України, голова Верховної ради Олександр Турчинов підписав Закон №1128-VII "Про внесення змін до Закону України" Про Державний бюджет України на 2014 рік".

Про це повідомили УНІАН у прес-службі президента.

Як повідомлялося, 17 березня Верховна рада прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", яким передбачено виділення додаткового фінансування на цей рік за бюджетною програмою КПКВК 3511030 "Резервний фонд" у сумі 6,882 млрд гривень за рахунок оптимізації бюджетних програм державного бюджету, які є непріоритетними і першочерговими.

За словами міністра фінансів Олександра Шлапака, для проведення часткової мобілізації необхідно 7,6 млрд гривень, і значна частина цих коштів є "у наших головних розпорядників бюджетних коштів. Таким чином, сума, яка пропонується для перерозподілу - 6,882 млрд гривень".

Реклама:

Шлапак зазначив, що "майже половина цієї суми піде на придбання озброєння і техніки, ремонт техніки, придбання спецавтотранспорту та спеціальних автомобілів", на проведення навчальних зборів і таборів. Йдеться про мобілізацію додатково 43,9 тисяч військовослужбовців.

Як пояснив Шлапак, оскільки в Україні немає інших можливостей для знаходження коштів, тому необхідно перерозподіл видатків бюджету.

За його словами, "понад 1 млрд гривень передбачено зняти з централізованих капітальних витрат, більше 1 млрд гривень - з Фонду регіонального розвитку, майже 600 млн гривень - з Мінрегстрою".

16 березня Кабінет міністрів схвалив законопроект про внесення змін до державного бюджету 2014 року для формування резервного фонду в розмірі 6,8 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: