Україна судитиметься за право власності на "Чорноморнафтогаз"

Середа, 19 березня 2014, 13:58

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан обіцяє судитися у міжнародних судах за власність крупного добувача газу - компанії "Чорноморнафтогаз", контроль над якою встановила самопроголошена влади Криму.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Публічні люди", пише "УНІАН".

"Що стосується "Чорноморнафтогазу", то компанія "Нафтогаз України" туди вклала десь 12 мільярдів гривень інвестицій. Звичайно, якщо щось станеться, ми будемо, природно, судитися у міжнародних судах, тому що це наша власність, вкладені гроші, кредити і т.д", - сказав Продан.

Також міністр повідомив, що Україна продовжує щотижня виплачувати по 100 млн дол "Газпрому" за спожитий раніше газ.

Реклама:

"Ми практично щотижня продовжуємо виплачувати по 100 мільйонів доларів боргу, зараз платимо за лютий - і боргу залишилося 320 мільйонів", - сказав Продан.

Крім цього, міністр висловив сумнів з приводу збереження Росією 100 доларів знижки на газ в рамках Харківської угоди від 2012 року.

"Знижка в 100 доларів була пов'язана з перебуванням флоту Російської Федерації на нашій території. Тепер, коли обставини змінилися, - велике питання, чи можлива вона буде надалі. Отже, ми повинні шукати ресурси", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" в судовому порядку вимагає повернення 11,614 млн гривень від великого добувача газу держкомпанії "Чорноморнафтогаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: