Генпідрядник "Межигір’я" роздавав по 50 мільйонів "на моніторинг ЗМІ"

Середа, 19 березня 2014, 13:27

ТОВ "Девелоперська компанія "АВК", котра виступала генпідрядником будівництва в резиденції Віктора Януковича "Межигір’я", платило сотні мільйонів гривень маловідомим фірмам за дрібні послуги.

Про це йдеться в новому розслідуванні в рамках проекту YanukovychLeaks, пише "Радіо Свобода".
 
Як зазначається, знайдені журналістами в Межигір’ї акти прийому-передачі свідчать про те, що протягом жовтня-грудня 2010 року генпідрядник резиденції "роздав" загалом понад мільярд гривень на такі послуги, як "моніторинг ЗМІ" (56 мільйонів гривень), "аналіз ринку нерухомості соціального призначення в Україні" (68 мільйонів гривень), "аналітичні дослідження ринку медичного устаткування в Україні 2010 року" (96 мільйонів гривень). 

 


 
"Ці "транзакції" - чистої води обнал", - вважає керівник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.
 
Всі фірми, що отримали від "АВК" гроші, були пов’язані між собою - адресами реєстрації, співзасновниками або іншими спільними проектами, і незабаром після транзакцій припинили своє існування.
 
Разом з цим журналісти виявили, що головний будівельник "Межигір’я", фірма ТОВ "АВК", яка здійснювала всі ці операції, обслуговувалась у банку "Укрбізнесбанк". ЗМІ пов’язують "Укрбізнесбанк" зі старшим сином екс-президента Олександром Януковичем.

До травня 2010 року головою правління банку був Сергій Арбузов – очільник Нацбанку і перший віце-прем’єр за часів президентства Януковича.
 

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!