"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна планує скоротити субсидуван​ня сонячної енергетики - Продан

Середа, 19 березня 2014, 13:24

Уряд України пiдготував змiни до законодавства, що передбачають зменшення субсидування сонячної енергетики

Про це повiдомив мiнiстр енергетики та вугiльної промисловостi Юрiй Продан в iнтерв'ю журналу "Публичные люди".

"Що стосується сонячної енергетики, тут шалений перекiс. Сонячна енергетика у нас була поставлена в дуже комфортнi умови через те, що там був куратор. Якщо ви знаєте, Андрiй Клюєв. I там дiйсно багато дивного. Наприклад, коштом держави будували об'єкти, мережi туди пiдтягуються, якийсь особливий тариф зберiгається для виробника сонячних батарей. Абсолютно корупцiйнi схеми", - наводить видання його слова.

Мiнiстр додав, що уряд пiдготував законопроект iз метою вирiвнювання ситуацiї.

Реклама:

"Ми пiдготували змiни до закону про зелену енергетику з метою приведення умов її роботи до європейських, що дасть змогу зняти навантаження на оптову цiну на електроенергiю на 1,4 млрд грн на рiк", - сказав вiн.

Водночас, за словами Продана, поточнi тарифи й умови розвитку вiтроенергетики в Українi вiдповiдають європейським пiдходам, є збалансованими.

Як повiдомлялося, на сьогоднi "зелений тариф" для сонячних електростанцiй становить 415,66- 570,04 коп./кВт-год (залежно вiд типу станцiї та часу її запуску).

Бiльшiсть великих проектiв з будiвництва сонячних електростанцiй в Українi була реалiзована компанiєю Activ Solar. Зокрема, ця компанiя побудувала станцiї потужнiстю 296,96 МВт у Криму, 218,43 МВт - в Одеськiй областi, 82,698 МВт - у Миколаївськiй областi.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!