"Газпром" зацікавився кримським шельфом

Середа, 19 березня 2014, 11:41

"Газпром" підтвердив інтерес до кримського "Чорноморнафтогазу", який видобуває близько двох мільярдів кубометрів палива на рік на шельфі Чорного моря.

Про це пише газета "Коммерсант" з посиланням на віце-прем'єр Криму Рустама Теміргалієва.

У російському концерні відмовилися надати коментар з цього питання.

За словами Теміргаліева, Фонд майна півострова почне розробку умов конкурсу з приватизації "Чорноморнафтогазу" найближчим часом.

Реклама:

У торгах зможуть брати участь як російські, так і міжнародні компанії, уточнив віце-прем'єр. Раніше спікер Верховної ради Криму Володимир Константинов заявляв, що видобутком нафти і газу в Криму повинні займатися російські компанії.

17 березня влада Криму націоналізували активи "Чорноморнафтогазу" і "Укртрансгазу", що знаходяться на території півострова (до націоналізації належали владі України).

Колишній заступник голови правління "Чорноморнафтогазу" Володимир Плечун, якого змінили два дні тому розповів Forbes, що 13 березня в управління компанії прийшов Теміргалієв з автоматниками і призначив нове керівництво. На заяву про нелегітимність таких дій, віце-прем'єр нібито відповів, що діє відповідно до політичної доцільності.

За словами Плечуна, Теміргалієв розповів, що спочатку " Чорноморнафтогаз" пройде націоналізацію, потім буде створено нове підприємство, йому передадуть ліцензії на розробку шельфу Чорного моря, а згодом ця компанія стане структурним підрозділом "Газпрому".

Представники російського концерну оцінювали приріст капіталізації монополії за рахунок кримських активів в 50 мільярдів доларів, розповів Плечун.

"Лента.ру"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: