"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова "Нафтогазу" планував злити чверть мільярда на газопроводи

Середа, 19 березня 2014, 11:19

НАК "Нафтогаз України" відмінив тендер на будівництво газопроводів та придбання обладнання для Руновщинської ділянки Будищансько-Чутівської площі Полтавської області на очікувану суму 223,85 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, "Нафтогаз" планував придбати тимчасову дослідну установку підготовки газу на період дослідно-промислової експлуатації родовища, провести підключення свердловин, збудувати газопроводи від тимчасової установки до магістральних газопроводів Єфремівка-Диканька-Київ і Шебелинка-Диканька-Київ.

Тендер відмінено, оскільки "Нафтогаз" відхилив обидві заявки від ПАТ "Спеціалізоване монтажне управління №24" і ТОВ "Нафтогазмонтаж", які були подані 12 лютого.

Реклама:

Лише через місяць після розкриття пропозицій "Нафтогаз" виявив, що обидва претенденти на надали документів щодо розробленої ними за останні два роки експертизи проектної документації та низки інших документів.

При цьому "СМУ №24", заявка якого на тендері була дешевшою (223,73 млн гривень) і майже співпадала з очікуваною вартістю закупівлі, у попередні роки отримала підряди в системі "Нафтогазу" і у інших замовників на будівництво газопроводів на суму 234,46 млн гривень.

Більша частина підрядів "СМУ №24" на суму 185,35 млн гривень була отримана від Миколаївської облдержадміністрації на будівництво місцевих газогонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!