Турчинов розпочав боротьбу з рейдерством

Середа, 19 березня 2014, 10:02

Спікер Верховної ради, в.о. президента Олександр Турчинов з метою посилення захисту прав суб'єктів господарювання, протидії протиправному позбавленню права власності, недопущення використання схем і методів рейдерського захоплення суб'єктів господарювання та заволодіння їх майном підписав указ про протидію рейдерству.

Про це йдеться в тексті указу, оприлюдненого на сайті президента.

"Визнати за необхідне прийняття невідкладних заходів щодо посилення протидії рейдерству та посилення захисту права власності", - йдеться в тексті указу.

Також указом доручається т.в.о. голови адміністрації президента Андрію Сенченко забезпечити збір, аналіз та узагальнення інформації про факти порушення законодавства, пов'язаних з протиправним поглинанням і захопленням суб'єктів господарювання, позбавленням права власності, використанням судів для рейдерства, а також про заходи, що приймаються уповноваженими органами для протидії таким порушень.

Реклама:

Також йому доручається забезпечити підготовку пропозицій щодо вдосконалення механізмів протидії рейдерству та посилення захисту права власності.

"Тимчасово виконуючому повноваження голови адміністрації президента  для проведення зазначеної роботи, а також для сприяння узгодженню заходів правоохоронних органів щодо протидії рейдерству невідкладно створити робочу групу, включивши до її складу працівників органів виконавчої влади, правоохоронних органів, народних депутатів України, представників громадських об'єднань, незалежних експертів", - йдеться в тексті документу.

Указом зазначається, що Сенченку доручається запропонувати Генеральній прокуратурі вжити "невідкладних заходів для посилення нагляду за додержанням законів щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню суб'єктів господарювання, позбавлення права власності".

Даний указ набуває чинності з дня його опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: