"ПриватБанк" інвестував в Крим більше мільярда доларів

Вівторок, 18 березня 2014, 19:05

Загальна сума інвестицій, вкладених "ПриватБанком" в економіку Криму, на сьогодні становить більше 1 мільярда доларів.

Про це повідомила прес-служба банку.

Як наголошується, в розвиток сучасної банківської інфраструктури в Криму "ПриватБанк" інвестував понад 300 мільйонів доларів. Ще понад 700 мільйонів доларів надано кримським компаніям і населенню як кредити.

"ПриватБанк" як найбільший інвестор Криму готовий продовжувати роботу на півострові, і сьогодні вимагає від влади чіткого визначення правового статусу та правил роботи банків, а також беззастережного визнання пріоритету прав кредиторів", - йдеться в повідомленні банку.

Реклама:

Також наголошується, що ситуація, коли всі визнають необхідність виконання зобов'язань банками, але ніхто не хоче визнавати право власності банків на свою інфраструктуру і повертати банківські кредити, є неприпустимою і загрожує серйозним соціальним вибухом в Криму.

"Сьогодні "ПриватБанк" готує розподільчий баланс для того, щоб відокремити роботу з клієнтами на території Криму, і після проведення консультацій з Національним банком, дати роз'яснення клієнтам про порядок проведення операцій", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, з 15 березня "ПриватБанк" тимчасово призупинив роботу своїх відділень на території АРК через дефіцит готівкових коштів і правової невизначеності роботи банків на півострові.

На сьогоднішній день в Криму клієнти "Приватбанку" можуть отримувати через банкомати банку готівку зі своїх зарплатних, пенсійних і соціальних карток в розмірі до 500 гривень на добу, повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!