Індекс довіри до економіки Німеччини впав на 10%

Вівторок, 18 березня 2014, 18:53

Індекс очікувань інвесторів і аналітиків відносно економіки Німеччини на півроку, який складається інститутом ZEW, втратив у березні 16%, опустившись до 46,6 пункту з 55,7 пункту, зафіксованих в лютому.

Про це пишуть "Вести.ru" з посиланням на дані ZEW.

Минулого місяця індикатор знизився майже на 10%, і тепер показник на 25% нижче встановленого в грудні 2013 року рекорду в 62 пункти.

Індекс ставлення інвесторів і аналітиків до нинішньої ситуації в економіці ФРН в березні зріс до 51,3 з 50 пунктів, перевищивши максимальний показник з серпня 2011 року. Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували зростання індикаторів до 52 пунктів.

Реклама:

Падіння довіри до економічної ситуації Німеччині третій місяць поспіль вказує на серйозне побоювання, що нестійке зростання в країнах валютного блоку може негативно позначитися на підйомі ФРН.

Як наголошується, на індикаторі позначився "східний фактор" - погіршення відносин з Росією.

Зростання німецького ВВП в четвертому кварталі становило 0,4%, що перевершило очікування аналітиків, проте напружені відносини з Москвою, знижене зростання в Китаї та уповільнення підйому в єврозоні представляють загрозу зростанню німецької економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!