Думка експерта: США і ЄС повинні терміново відреагувати на ситуацію в Криму

Вівторок, 18 березня 2014, 17:11

США і ЄС повинні в екстреному порядку відреагувати на ситуацію в Криму, оскільки Росія продовжує втручатися в справи України.

Про це заявив британський підприємець, засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон.

"У першу чергу, було б не погано ввести санкції, в тому числі заборонити поїздки і заморозити активи основних чиновників. Проте, ще багато чого треба зробити для захисту демократичних прав українців", - вважає Бренсон.

Він також додав, що після референдуму в Криму, який США та ЄС визнали незаконним, кримські депутати заявили, що мають намір перейти на московський час, прийняти російську валюту і офіційно увійти до складу Росії.

Реклама:

"Президент Обама заявив, що він "готовий ввести додаткові санкції", якщо Росія продовжить нагнітати обстановку в Україні, і заявив, що США будуть займати "тверду позицію" з питань підтримки України", - заявив підприємець.

За його словами, політики і бізнесмени також повинні стати на захист України.

"Одним з найважливіших напрямків на якому необхідно зосередитися, є енергетика. Так як політична ситуація в Криму показала, що ми надто залежні від російських енергоносіїв. Ми повинні бути впевнені, що майбутні європейські покоління зможуть отримувати енергетичні поставки з США та інших країн, не будучи заручниками Росії", - вважає Бренсон.

На його думку, бізнесмени і світові лідери повинні серйозно взятися за ситуацію в Україні.

"Я читав кілька статей, в яких говорилося, що економічний спад Китаю має більше значення, ніж криза в Україні. Я не згоден - Україна потребує термінової підтримки. Їм необхідно допомогти відновити демократію", - додав підприємець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!