"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ сьогодні може вийти під заставу - ЗМІ

Вівторок, 18 березня 2014, 09:39

18 березня заарештований у Відні український олігарх Дмитро Фірташ може вийти на волю під рекордну для австрійської судової системи заставу в 125 млн євро.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на австрійське видання krone.at .

Згідно з інформацією видання, саме на вівторок заявлений переклад суми застави на депозитний рахунок суду. Як відомо, адвокатом в українського олігарха є колишній міністр юстиції Австрії Дітер Бемдорфер.

Паралельно з цим, судові органи США продовжують вимагати екстрадиції Фірташа для здійснення правосуддя в Чикаго, де йому загрожує довічне ув'язнення.

Реклама:

Як відзначає видання, ФБР вело розслідування відносно Фірташа з 2006 року, але у світлі українських подій його затримання виглядає як удар по Путіну.

Нагадаємо, раніше земельний суд Відня вирішив, що Фірташ може бути випущений на свободу під заставу 125 млн євро при зобов'язанні не покидати Відня до тих пір, поки той же суд на окремому засіданні не прийме рішення про його екстрадицію до США.

13 березня Дмитро Фірташ за запитом ФБР був затриманий у Відні за підозрою в причетності до створення організованої злочинної групи і хабарництві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!