Утилізаційний збір можуть скасувати наступного тижня

Понеділок, 17 березня 2014, 13:43

На цьому тижні має відбутися засідання комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики, на якому буде розглянуто питання скасування утилізаційного збору на автомобілі.

Про це повідомив гендиректор Всеукраїнської асоціація автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко, пише "ЛігаБізнесІнформ".

"Глобальне розуміння необхідності скасування утилізаційного збору у влади є і, я сподіваюся, його скасують. Це питання буде винесено на розгляд Верховної ради наступного тижня " , - сказав Назаренко.

За даними Назаренка, з моменту початку справляння утилізаційного збору в Україні (1 вересня 2013 року), держбюджет отримав 80 млн гривень надходжень.

Реклама:

При цьому для компенсацій витрат компаніям, які організували майданчики з прийому автомобілів потрібно виплатити 960 млн гривень бюджетних коштів.

"Бюджет не переглядали. Ми написали лист до відповідних органів, про те, що державні гроші йдуть на підтримку приватних компаній. Бюджет отримав в казну 80 млн грн надходжень від утилізаційного збору за весь час, а 960 млн гривень віддадуть цим компаніям. Цю корупційну схему Азарова необхідно закрити", - зазначив Назаренко.

Також за словами Назаренка, 15 квітня має бути озвучено рішення про подальшу долю спецмита на іномарки. За прогнозом глави ВААІД - її скасують, або суттєво знизять.

Нагадаємо, утилізаційний збір для імпортних автомобілів діє з 1 вересня 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!