У Фірташа попросили не чіпати приватну власність

П'ятниця, 14 березня 2014, 20:29

Федерація роботодавців України, яку очолює Дмитро Фірташ, попросив нову українську владу утриматись від принципу недоторканності приватної власності.

Про це йдеться в заяві, поширеній ФРУ.

"ФРУ як найбільший представник бізнесу, закликає Верховну Раду, в.о. президента та уряд утриматись від дій, які можуть порушити принцип недоторканності приватної власності", - сказано в листі.

"Сьогодні підприємства та організації, які знаходяться у приватній власності, створюють близько 70% ВВП України. Від стабільності їх роботи залежать долі мільйонів людей, окремих галузей економіки та України як потужної промислової держави", - стверджує ФРУ.

Реклама:

"Український бізнес занепокоєний радикальними заявами окремих політиків щодо доцільності проведення реприватизації та націоналізації майна приватних підприємств. Ухвалення таких рішень може призвести до негативних важкопрогнозованих соціальних та економічних наслідків", - сказано у заяві.

"Зважуючи на те, що акціонерами багатьох українських підприємств є іноземні громадяни та компанії, навіть обговорення можливості відчуження державою майна у порушення діючого законодавства, безсумнівно, призведе до відтоку інвестицій та згортання діяльності іноземних інвесторів в Україні", - вважають у ФРУ.

"Судовий розгляд щодо правомірності рішень про реприватизацію або націоналізацію, у разі їх ухвалення, викличе занепокоєння міжнародної спільноти", - сказано в заяві.

"Підтримка урядів інших країн та міжнародних фінансових організацій, яку вони можуть надати, в тому числі, у вигляді інвестиційного капіталу, Україні вкрай необхідна. Проте руйнування інституту приватної власності може поставити під сумнів виділення будь-якої допомоги", - йдеться у листі.

"Федерація роботодавців України позитивно сприйняла заяву прем’єра Арсенія Яценюка щодо недоцільності проведення реприватизації та націоналізації. Ми вважаємо, що аналогічну позицію також повинні зайняти і Верховна Рада, і в.о. президента", - сказано в документі.

"ФРУ вже зверталась до міжнародних партнерів та іноземних інвесторів, які працюють в Україні, із закликом не згортати діяльність та продовжувати працювати над розвитком підприємств та створенням нових робочих місць. Ми сподіваємось, що радикальні заяви тих політиків, які піддають сумніву недоторканність приватної власності, будуть рішуче засуджені владою", - заявили у ФРУ.

Раніше з'явилася інформація про те, що Верховна Рада має намір націоналізувати телеканал "Інтер", який належить Дмитру Фірташу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!