"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінагропрод призначив голову правління "ДПЗКУ"

П'ятниця, 14 березня 2014, 19:32

Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка представив колективу ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" нового голову правління - Петра Вовчука.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

За словами Швайки, Мінагропрод розглядає ПАТ "ДПЗКУ" як потужний інструмент участі держави у розвитку зернового ринку та відводить йому важливу роль в просуванні вітчизняної сільськогосподарської продукції на зовнішні ринки.

"Також корпорація на сьогодні є інструментом надання обігових коштів аграріям через механізм форвардних закупівель. Тому діяльність держкорпорації перебуватиме у фокусі моєї особистої уваги. Ми здійснюватимемо регулярний моніторинг та  аналіз стану  справ у корпорації", - сказав міністр.

Реклама:

Швайка повідомив, що наразі в корпорації проводитиметься комплексна аудиторська перевірка діяльності ПАТ "ДПЗКУ", за результатами якої будуть прийняті рішення щодо менеджменту та структури  організації.

"Моя тверда позиція, що робота корпорації має бути зрозумілою, прозорою і не викликати негативних запитань з боку суспільства, учасників ринку та професійного середовища. Ми зацікавлені у її ефективній присутності як стратегічного державного гравця на аграрному ринку", - наголосив міністр.

Він також поінформував, що мав зустріч із китайським послом, на якій запевнив його, що корпорація залишається надійним партнером Китаю, засвідчив готовність неухильно виконувати українсько-китайські контракти.

Новий голова правління Петро Вовчук підтвердив, що у діяльності держкорпорації пріоритетними залишаються трейдинговий напрям, складська діяльність, підтримка вітчизняного сільгоспвиробника.

"Наше завдання підтримати сільгоспвиробників у проведенні комплексу весняно-польових робіт та якісно спрацювати на прийомці врожаю з нового маркетингового сезону", - наголосив Вовчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: