"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євросоюз готує другий етап санкцій проти Росії

П'ятниця, 14 березня 2014, 12:55

ЄС виробляє другий етап санкцій відносно Росії, роботу завершать до ранку понеділка, 17 березня, коли збереться Рада ЄС із закордонних справ.

Про це заявив високопоставлений європейський чиновник в Брюсселі, пишуть "Весті.Економіка".

"Якщо обстановка навколо України не розрядиться і якщо Росія не вступить у діалог, то ЄС перейде до другої стадії заходів щодо Москви, оголошених на позачерговому саміті ЄС з української кризb - візовим обмеженням і заморожування банківських активів окремих представників російської влади", - заявило джерело.

Необхідно уточнити, яких російських чиновників торкнуться санкції. Рада ЄС розгляне пропозиції і прийме рішення, пояснило джерело.

Реклама:

Питання про скасування саміту ЄС-РФ у Сочі також входить в список обмежувальних заходів ЄС.

Росія не погоджується на прямий діалог з нинішнім урядом України. Однак у Брюсселі чекають підсумків переговорів глави МЗС Росії Сергія Лаврова з держсекретарем США Джоном Керрі в Лондоні.

У відповідь на питання про "третій етап" санкцій, тобто власне про економічні заходи, чиновник пояснив, що рішення повинні приймати глави держав і урядів. Він відмовився говорити про деталі цього етапу, відзначивши, що питання ще не обговорювали.

Що стосується списку осіб, які підпадають під санкції ЄС, то джерело закликало не довіряти ніяким спискам, що потрапляють до рук журналістів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: