"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch прогнозує зростання світової економіки

Четвер, 13 березня 2014, 20:29

Міжнародне рейтингове агентство Fitch очікує прискорення темпів зростання світової економіки до 2,9% в поточному році і 3,2% в 2015 році з 2,4% за підсумками минулого року.

Про це йдеться в прес-релізі агентства, передає "Прайм".

Прискоренню зростання сприятиме насамперед пожвавлення економік розвинених країн, ринки, що розвиваються при цьому не продемонструють істотної позитивної динаміки, відзначає Fitch.

Темпи економічного зростання в США і єврозоні ростуть в останні місяці, однак регіон єдиної європейської валюти як і раніше знаходиться в зоні ризиків дефляції.

Реклама:

"Інфляція в лютому в єврозоні очікується на рівні 0,8%. Можливості монетарної політики обмежені. Дефляція не є нашим базовим сценарієм, але за підсумками року інфляція в єврозоні становитиме всього 1,2%, а в майбутньому році її темпи прискоряться до 1,4%, що менше цільового показника ЄЦБ", - заявив директор групи суверенних рейтингів Fitch Джерджелі Кішш.

Економіка США, згідно з очікуваннями Fitch, зросте на 2,8% в поточному році і на 3,1% в 2015 році, що стане найкращим показником серед розвинених країн.

"Зростання доходів домогосподарств, сильні показники прибутку компаній, а також м'яка монетарна політика підтримають зростання економіки США", - відзначає агентство.

Федрезерв, за прогнозами аналітиків Fitch, продовжить поступово скорочувати стимулювання і почне підвищувати процентну ставку з середини майбутнього року, ставши першим серед ЦБ розвинених країн, хто піде на цей крок.

ЄЦБ ж продовжить тримати ставку на мінімальному рівні 0,25% до кінця 2015 року, вважають в агентстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: