"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк не вводив додаткових обмежень в Криму

Четвер, 13 березня 2014, 19:30

Банківські установи АРК працюють у звичайному режимі.

Про це повідомила прес-служба Національного банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Банки та їх відокремлені підрозділи, розташовані на території Автономної Республіки Крим, працюють у звичайному режимі. Додаткові обмеження щодо реалізації відповідних прав громадян у цьому регіоні Нацбанк не вводив", - йдеться в повідомленні.

У НБУ нагадали, що в четвер у деяких українських ЗМІ з'явилася інформація про начебто введення обмежень на видачу готівкових коштів та зняття депозитів на території АРК.

Реклама:

У зв'язку з цим у Нацбанку наголошують: право приймати рішення про введення будь-яких обмежень, що стосуються видачі готівкових коштів, згідно з чинним законодавством України, має виключно НБУ та банки, виходячи з власної політики фінансової безпеки, а щодо тимчасового обмеження реалізації вкладниками права на зняття вкладів - виключно Нацбанк.

Водночас, зазначає прес-служба, Нацбанк працює над забезпеченням достатньої кількості готівки для потреб усіх банків України.

"Нацбанк з метою безпеки відокремлених підрозділів банків та Головного управління НБУ в АР Крим посилив моніторинг здійснення інкасації коштів", - повідомили в НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: