На банк, який майже купив Фірташ, вже з'явився новий покупець

Четвер, 13 березня 2014, 17:42

Банк "Національний кредит" висловив готовність відновити переговори з італійською групою Intesa Sanpaolo, що володіє "Правекс-Банком", про купівлю її українського активу.

Про це повідомила прес-служба банку "Національний кредит", передає УНІАН.

Банк повідомляє, посилаючись на главу наглядової ради Андрія Оністрата, що переговори можуть бути відновлені вже найближчим часом.

"Ми вже готуємо оновлену пропозицію для Intesa Sanpaolo. Не секрет, що раніше ми вели переговори з італійською групою і проявляли зацікавленість у "Правекс-Банку". Однак у фінальній частині переговорів пропозиція GroupDF виявилася більш вигідною для італійських акціонерів", - заявив банкір.

Реклама:

"Вважаю, у світлі останніх подій, а також враховуючи, що операція між Intesa Sanpaolo і GroupDF була закрита, наша пропозиція буде актуальною", - сказав Оністрат.

Також банкір припустив, що пропозиція може бути переглянута у бік зниження, враховуючи існуючу кон'юнктуру ринку.

"Думаю, мова може йти про дисконт 20-30% від нашої колишньої пропозиції", - пояснив він.

Як повідомлялося, наприкінці січня група компаній Group DF, що об'єднує активи українського бізнесмена Дмитра Фірташа, підписала угоду з італійською групою Intesa Sanpaolo про придбання 100% акцій українського "Правекс-Банку", але інформація про завершення угоди не повідомлялася.

За даними ЗМІ, правоохоронні органи Австрії за запитом ФБР США затримали у Відні українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Міністерство закордонних справ України підтвердило факт затримання бізнесмена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!