Шлапак: борг з відшкодування ПДВ становить 17 мільярдів

Четвер, 13 березня 2014, 16:32

Борг держави з відшкодування податку на додану вартість платникам податків становить близько 17 мільярда гривень, переплата податку на прибуток підприємств - 19 мільярди гривень.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак під час представлення новопризначених заступників міністра доходів і зборів України - керівників ліквідаційної комісії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Велика проблема полягає в тому, що у нас є переплата за різними податками. Переплата податку на прибуток становить близько 19 млрд гривень. Що ми будемо робити з невідшкодованих ПДВ? Згідно з останньою статисткою близько 17 млрд гривень сьогодні не відшкодовано", - підкреслив він.

Міністр зазначив, що в даний час існує проблема виконання плану-графіку сплати податкових платежів і зборів.

Реклама:

"Те, що ми маємо на сьогоднішній день: 65% ми не можемо зібрати з податків, а щодо мит ми не можемо зібрати понад 50%. Це не нормальна ситуація. У нас товарообіг впав на 14,7%, але не на 50%. У нас серйозно просіла економіка - на 9%, але не на 35%. А по Єдиному соціальному внеску - зібрано 75%, але у нас не впали зарплати на 25", - навів дані статистики Шлапак.

Міністр також підтвердив інформацію про те, що ПДВ за лютий 2014 року не відшкодовувався. За його словами держава продовжить відшкодування даного податку після перегляду списку претендентів на відшкодування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!