"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Італійці рекласифікували "Укрсоцбанк" в актив на продаж

Четвер, 13 березня 2014, 12:33

Італійська UniCredit Group у звітності за 2013 рекласифікувати "Укрсоцбанк" як актив на продаж у зв'язку з конкретними переговорами про його продаж.

Про це зазначено у звіті Bank Austria Group, що входить до UniCredit Group, передає "Інтерфакс-Україна".

"У четвертому кварталі 2013 року група розпочала конкретні переговори з потенційним покупцем Укрсоцбанку. Відповідно, стало досить імовірно, що продаж Укрсоцбанку може бути завершений протягом одного року, і саме тому Укрсоцбанк класифікується як актив, утримуваний для продажу, на 31 грудня 2013 року і як припинена діяльність у звіті про прибутки і збитки", - зазначено у звіті.

У документі уточнюється, що таке рішення узгоджується з політикою концентрації діяльності на ключових для групи ринках, і в його рамках раніше UniCredit вже пішов з Казахстану.

Реклама:

Згідно зі звітом Bank Austria Group, його операційний дохід в Україні в 2013 році скоротився на 17,4% - до 223 млн євро, а операційний прибуток - на 37,9%, до 82 млн євро.

Крім того, UniCredit додатково списав 200 млн євро балансової вартості "Укрсоцбанку".

Як повідомлялося, в жовтні 2013 виконавчий директор UniCredit Фредеріко Гідззоні не виключав можливості продажу українських активів.

UniCredit оцінює свою ринкову частку в Україні в 3,4%, що дозволяє йому займати сьоме місце за цим показником.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: