Тарифи для населення можуть бути підвищені вже у квітні

Середа, 12 березня 2014, 18:24

Поступове підвищення тарифів для населення може розпочатися у квітні.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Віталій Лісовенко на "Екстреному економічному саміті для України" в Києві в середу.

"Кожен із нас отримає рахунки ймовірно в травні за квітень. Ці рахунки відрізнятимуться від попередніх, на жаль, і це частина тієї ціни, яку ми маємо заплатити", - сказав він.

Лісовенко зазначив, що місія Міжнародного валютного фонду продовжує працювати в Україні, тому коментувати обговорювані під час переговорів цифри поки що некоректно.

Реклама:

Водночас він зазначив, що програма, яка дискутується з МВФ, "буде чітко та ясно говорити що, коли та де".

За його словами, основними завданнями на цьому етапі є забезпечення прозорості, скорочення витрат та спроба прибрати корупційний податок, щоб полегшити роботу економіки та залучити додаткові інвестиції.

Лісовенко додав, що уряд також розраховує на допомогу західних партнерів, оскільки країна потребує короткострокової фінансової підтримки.

"Активно відбуваються переговори з усіма донорами, які заявляють про підтримку. Звучать великі суми, але в деталях криється швидкість отримання цих грошей", - сказав він.

Днем раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета повідомив, що ресурс для подальшого бюджетного дотування занижених цін на енергоносії в України відсутній, однак перехід на ринкові ціни буде поступовим.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!