Зростання ВВП в Україні не очікується - Мінфін

Середа, 12 березня 2014, 17:33

Сформовані макроекономічні умови не дозволяють розраховувати на зростання ВВП в Україні в 2014 році.

Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розраховувати на зростання не доводиться", - сказав він.

За словами Шлапака, дискусія щодо макроекономічних орієнтирів між Мінфіном і Міністерством економрозвитку і торгівлі триває.

Реклама:

При цьому міністр констатував, що показник інфляції перевищить очікування, спрогнозовані попереднім урядом.

Шлапак пояснив, що заплановане скорочення витрат держбюджету негативно відіб'ється на показниках внутрішнього попиту. При цьому ситуація на глобальних ринках не дозволяє очікувати істотного поліпшення умов зовнішньої торгівлі.

Водночас міністр висловив думку, що дії з оздоровлення економіки які вживаються урядом дадуть результати вже наприкінці поточного року, що відповідним чином відобразиться на динаміці розвитку економіки.

Говорячи про інфляційні перспективи, Шлапак зазначив, що ціни будуть перебувати під впливом, зокрема, ослаблення гривні, зростання цін на газ і тепло.

"План зі збору доходів до державного бюджету України в січні-лютому поточного року виконано на рівні близько 90%", - додав міністр фінансів.

За його словами, ситуація з наповненням держбюджету вкрай складна: в чому виконання дохідної частини було забезпечено за рахунок відрахувань перевищення доходів над витратами Національного банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!