Путін вважає, що вторгнення в Україну "не впливає" на економіку РФ

Середа, 12 березня 2014, 15:58

Ситуація в російській економіці в цілому стабільна, але нинішні та прогнозовані темпи її зростання не влаштовують, потрібно більше динаміки.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на нараді з економічних питань, передають "РИА Новости".

"Відразу зазначу, що в цілому ситуація в російській економіці стабільна, за підсумками минулого року, незважаючи на відомі проблеми, вона продемонструвала позитивні показники, хоча, звичайно, нам би хотілося більшого, ми розраховували на більше", - сказав Путін.

"Разом з тим, знову зазначу: наявні та прогнозовані сьогодні урядом темпи зростання не можуть нас влаштовувати, нам потрібно домогтися більшої динаміки у розвитку", - додав президент.

Реклама:

Він навів дані статистики, згідно з якими за підсумками 2013 року ВВП Італії скоротився на 1,9%, ВВП Франції зріс на 0,2%, Німеччини - на 0,4%, Японії - на 1,6%, США і Великобританії - на 1,9%, ВВП Росії зріс на 1,3%.

"Як ми бачимо, порівняльний аналіз показує, що в цілому, якщо порівнювати з провідними економіками, положення виглядає непогано. Але це на перший погляд. Ми з вами розуміємо, що є відмінність між економіками тих країн, які я згадав, і нашою економікою, і для нашої економіки, звичайно, такого зростання недостатньо", - сказав Путін.

Він зазначив, що в поточному році відзначені позитивні тенденції у низці галузей, насамперед у сільському господарстві, сфері транспорту та зв'язку. У порівнянні з першими місяцями минулого року, знизилися показники безробіття та інфляції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!