Влада Криму хоче привласнити "Чорноморнафтогаз" та "Укрзалізницю"

Середа, 12 березня 2014, 10:47

Влада Криму в найближчі дні націоналізує власність українських держкомпаній на території республіки.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це заявив перший віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв.

"Власність держкомпаній, зокрема тих, що експлуатують надра, таких як "Чорноморнафтогаз", а також інших держкомпаній, таких як "Укрзалізниця", і деякі державні оздоровниці, перейдуть у власність республіки Крим вже найближчим часом", - заявив він.

Приватні компанії чіпати не будуть, запевняє він.

Реклама:

"Українські приватні компанії, якщо вони легально зареєстровані і працюють на території Криму, якщо вони мають право власності на ті підприємства, що експлуатують, то до них питань немає, вони працюватимуть так само, як і працювали раніше", - сказав Теміргалієв.

По його словам, на територію Криму вже почали входити російські банки, кілька з них вже планують відкрити свої представництва тут. "Українські банки після входження Криму до складу Росії зможуть зареєструватися тут як іноземні банки", - запевнив віце-прем'єр.

Теміргалієв вже прокоментував перехід кримського бізнесу з української в російську податкову систему, заявивши, що для цього знадобитися перехідний період тривалістю близько півроку і що перереєстрація компаній буде безкоштовною.

Раніше самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов заявив про плани націоналізувати флот ВМС України, "Чорноморнафтогазу"  та низку держоб'єктів надрокористування.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: