"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський продає "дочку" в Росії - ЗМІ

Вівторок, 11 березня 2014, 11:04

"Москомприватбанк", дочірня кредитна організація українського "Приватбанку" , виставлена на продаж.

Про це "Ведомостям " розповіли банкіри, знайомі з топ -менеджерами "Приватбанку"  і топ- менеджерами "Москомприватбанка".

Процес пошуку покупця стартував з середини минулого тижня, відзначають вони.

Один зі співрозмовників додає, що власники кажуть про важку ситуацію, в якій опинився їх російський бізнес, і хочуть продати банк в найкоротші терміни.

Реклама:

Через політичний тиск продати банк на ринкових умовах акціонери навряд чи зможуть, продовжує він. Потенційному покупцеві швидше за все доведеться погоджувати операцію з Кремлем.

Продаж "Москомприватбанку" - це бізнес-історія, участь Кремля тут не потрібно, парирує прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

На початку минулого тижня співвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський (йому належить 33,85%) обмінявся образливими висловлюваннями з президентом Володимиром Путіним.

Коломойський заявив, що "опонент" "неадекватний", а Путін у відповідь назвав його "пройдисвітом", який "кинув" Романа Абрамовича.

Через кілька днів, в московську "дочку" ЦБ призначив тимчасову адміністрацію. Причини цього регулятор не повідомив, а його представник відмовився від коментарів. Раніше ЦБ за такою схемою своїх представників у банки не призначав.

Людина, близька до тимчасової адміністрації, уточнює, що представники ЦБ "дивилися" всі операції, що перевищують 1% від величини активів банку, особливу увагу вони приділяли операціями між Москомприватбанком і його банками-контрагентами.

"ЦБ увійшов до банку, щоб контролювати всі його операції, це необхідно, щоб з банку не виводилися коштів", - говорив топ-менеджер великого приватного банку.

Нагадаємо, в п'ятницю ЦБ передав функції тимчасової адміністрації Агентству зі страхування внесків. Його завдання - провести фінансову оцінку банку з метою попередження банкрутства, повідомив регулятор.

Повноваження акціонерів, пов'язані з участю в статутному капіталі, і правління призупинені. Перші результати агентство отримає 11 березня, вказують два співрозмовника "Відомостей".

Вони не виключають, що по завершенні перевірки ЦБ може відкликати ліцензію у Москомприватбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: