Cвітовий банк готовий надати Україні 3 мільярди

Вівторок, 11 березня 2014, 09:04

Світовий банк заявив про готовність надати Україні додаткову фінансову допомогу обсягом 3 млрд доларів в 2014 році для проведення реформ.

Про це йдеться у відповідній заяві банку, пишуть "Українські новини".

Світовий банк повідомив, що готовий надати підтримку Україні після отриманої від українського уряду прохання про надання допомоги.

"Ми повні рішучості підтримати український народ в цей важкий час і сподіваємося, що ситуація в країні стабілізується якомога швидше", - цитується в повідомленні президент МБ Джим Ен Кім.

Реклама:

Банк відзначає, що українська економіка зіткнулася з низкою серйозних проблем, які вимагатимуть прийняття термінових заходів, а також проведення серйозних реформ.

На думку експертів банку, пріоритетними завданнями для влади повинні стати відновлення макроекономічної стабільності, зміцнення банківської системи, реформування енергетичного сектора, а також боротьба з корупцією.

Допомога обсягом 3 млрд доларів буде виділена на додаток до нинішньої багаторічної інвестиційній програмі в Україні в розмірі 3,7 млрд доларів, яка націлена на поліпшення надання державних послуг у сфері ЖКГ і будівництво доріг.

Як відомо, США готові надати Україні кредит обсягом 1 млрд доларів, тоді як ЄС має намір виділити Україні 15 млрд доларів фінансової допомоги.

Раніше МВФ також заявив про свою готовність допомогти Україні і підтримати економічну програму українського уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!