LG увійшла до трійки провідних виробників смартфонів по виручці

Понеділок, 10 березня 2014, 17:18

Корпорація LG Electronics увійшла до трійки провідних виробників смартфонів по виручці.

Про це повідомляють "Вести.ru" з посиланням на дані дослідницького агентства Strategy Analytics.

Згідно з даними агентства, в 2013 році прибуток від продажу смартфонів LG становив 11,07 млрд доларів, що відповідає 4,1% від сумарного обороту на ринку.

Як наголошується, за рік компанія помітно поліпшила свої позиції: у 2012 році LG знаходилася лише на шостій позиції за розміром доходів від реалізації смартфонів, поступаючись не тільки Apple і Samsung, але і HTC, Sony і Blackberry.

Реклама:

Крім того, в минулому році LG вперше подолала позначку в 10 млрд доларів. У 2010 році показник продажів смартфонів LG становив 1,9 млрд доларів, в 2012 році - 7,3 млрд доларів.

На думку експертів, успіх пов'язаний з високим попитом на смартфони преміум сегменту, представлені моделями G2 і "фаблетами" G Pro.

Нещодавно глава LG Electronics повідомив, що компанія поставила собі за мету збільшити продуктову лінійку смартфонів, щоб обігнати ринок за темпами зростання продажів у два рази і увійти до трійки найбільших мобільних вендорів світу.

На думку топ-менеджменту південнокорейського мобільного вендора, в нинішньому році обсяг усього ринку смартфонів зросте максимум на 10-15% на тлі уповільнення продажів дорогих моделей в розвинених країнах.

Найбільшими продавцями смартфонів залишаються корпорації Apple і Samsung, виручка яких майже однакова - 92,8 млрд доларів у Apple, у Samsung - 92,3 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: