"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польща закликає ФРН знизити залежність від російського газу

Понеділок, 10 березня 2014, 16:12

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск має намір запропонувати канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, яка в середу відвідає Варшаву, знизити залежність від поставок газу з Росії заради "зміцнення суверенітету".

Про це повідомляє "Прайм".

"Європейська енергія яка дорожчає через завищені кліматичні амбіції може також означати більшу залежність від російських джерел енергії, і про це в першу чергу я буду говорити з канцлером Меркель", - сказав прем'єр Польщі.

Восени 2013 року Туск заявив, що майбутнє польської енергетики пов'язано з кам'яним і бурим вугіллям, родовища якого є в Польщі, а також з газом зі сланців.

Реклама:

Глава уряду пообіцяв підтримку вугільної галузі, на якій заснована енергетика країни. Така лінія, однак, суперечить політиці Євросоюзу, яка заохочує перехід на поновлювані джерела енергії.

Польща є одним з найбільших світових виробників вугілля, проте його виробництво падає протягом останніх років. Видобуток кам'яного вугілля впав з 193 мільйонів тонн у 1980 році до 76 мільйонів у 2011 році.

Видобуток бурого вугілля досяг свого піку в 68 мільйонів тонн в 1990 році, проте до 2011 року також знизився до 63 мільйонів тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!