Американці та ірландці створять найбільшу бананову компанію

Понеділок, 10 березня 2014, 15:57

Американська компанія з продажу фруктів Chiquita об'єднається з ірландським конкурентом Fyffes.

Про це йдеться в поширеному 10 березня повідомленні Chiquita, передає "Lenta.ru".

Як наголошується, об'єднана компанія отримає назву ChiquitaFyffes. Її сукупні продажі можуть перевищити 160 мільйонів коробок бананів - більше, ніж у будь-якого конкурента. У Chiquita прогнозують, що спільні продажі з Fyffes досягнуть 4,6 мільярда доларів на рік.

Злиття двох підприємств буде організовано через обмін акціями. Власники Fyffes отримають 49,3% в ChiquitaFyffes, а решта належатиме Chiquita.

Реклама:

Fyffes 10 березня оприлюднила свої фінансові результати за минулий рік. Чистий прибуток компанії до виплати податків становив 28,6 мільйона євро при виручці в 1,08 мільярда євро. Chiquita за 2013 рік відзвітувала про чистий збиток в 16 мільйонів доларів і виручку в 3,057 мільярда доларів.

Chiquita веде бізнес в 70 державах. Її штаб-квартира розташована в місті Шарлотт в штаті Північна Кароліна. Компанія реалізує продукцію під власним брендом, а також під торговою маркою Fresh Express. Штат об'єднаної компанії становитиме близько 32 тисяч чоловік.

Основними конкурентами ChiquitaFyffes на банановому ринку стануть Dole Foods і Fresh Del Monte Produce. На частку цих трьох виробників припадає до двох третин всього ринку бананів у світі.

Рейтинг найбільших виробників бананів очолює Індія. За нею йдуть Уганда і Китай. У першій десятці також знаходяться Філіппіни, Еквадор, Бразилія, Індонезія, Колумбія, Камерун і Танзанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!