Toyota інвестує 48 мільйонів у проект на території Ємену

Понеділок, 10 березня 2014, 10:17

Найбільший у світі виробник автомобілів, японський концерн Toyota інвестує 48 мільйонів доларів у проект на території Ємену.

Про це повідомляє єменське державне інформаційне агентство Saba, передає ИТАР-ТАСС.

Договір, підписаний між йеменською владою і автоконцерном, передбачає оренду землі площею 100 тисяч квадратних метрів у вільній економічній зоні в південному портовому місті Аден.

Як наголошується, на цій території Toyota побудує кілька ангарів для зберігання автомобілів і запчастин, а також великі ремонтні майстерні.

Реклама:

Зазначена сума - 48 млн доларів - має бути реалізована вже в перший рік здійснення проекту, яке почнеться на початку наступного місяця.

За словами керуючого вільної економічної зони Адена Абдельджаліля аш-Шааб, проект Toyota - один з найбільших в історії Аденської регіону, який "сприятиме збільшенню податкових надходжень до місцевого бюджету, послужить розвитку інфраструктури порту і значно збільшить число нових робочих місць для місцевих жителів".

Ємен - одна з найбільш нестабільних країн Близького Сходу. Крім нестійкості центрального уряду, в країні на регулярній основі відбуваються збройні зіткнення між різними місцевими племенами.

Щомісяця єменські угруповання захоплюють у заручники по кілька іноземних громадян, які працюють за наймом у цій країні. У Ємені розташована штаб-квартира однієї з найбільш радикальних ісламістських організацій "Аль-Каїда на Аравійському півострові", пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: