Відсьгодні МАУ не годуватиме пасажирів

Субота, 1 березня 2014, 13:10

З 1 березня 2014-го року "Міжнародні Авіалінії України" приєднується до лоу-костер, відмовляючись від обов'язкового годування пасажирів під час перельоту.

Про це повідомили в прес-службі компанії, пишуть "Вести".

"Рішення про впровадження концепції "Buy on board" - "Купуй на борту" - відповідно до якої структура тарифів економічного класу на рейсах протяжністю до 2-х годин буде переглянута і витрати на харчування виключені з собівартості авіаперевезення, прийнято з метою поліпшення балансу ціна/якість", - зазначив віце-президент з сервісу і логістиці МАУ Антон Борисюк.

Так що вже на міжнародних регулярних рейсах МАУ протяжністю до 2-х годин пасажири економ-класу зможуть, якщо захочуть, випити маленький сік (0,2 л) або чай/кава/кока-колу/вітчизняне пиво за 2 євро, з'їсти суп або локшину "Мівіна" за 4 євро.

Реклама:

За ті ж 4 євро можна купити півлітра горілки або віскі. У меню є також бісквіти, солодощі та горішки. З 15 березня асортимент розширять за рахунок сендвічів.

До початку літньої навігації нову концепцію впровадять для економ-класу на всіх середньомагістральних рейсах.

Пасажирам бізнес-класу, а також усім пасажирам далекомагістральних рейсів МАУ, ціна харчування на борту як і раніше буде включатися у вартість квитка.

Хоча, за словами експертів, в ціні квитка бортхарчування займає не більше 5% і є скоріше іміджевим моментом, авіакомпанії активно виключають його зі обов'язкового сервісу на борту.

Приміром, лоукостер UP, перший рейс якого з Києва до Тель-Авіва призначений на 30 березня 2014, не включає харчування на борту у вартість своїх квитків.

"У вартість перельоту не входить харчування на борту, але пасажири зможуть придбати їжу та напої під час польоту за невелику плату. Остаточне меню і ціни узгоджуються", - повідомили в прес-службі.

"Візз Ейр Україна" також не включає обов'язкове харчування в ціну квитків.

"Ми пропонуємо харчування за додаткову плату. Крім солодких і солоних закусок (сухарики, шоколадні батончики і т.д.), є сендвічі і гарячі супи. Також авіакомпанія не заперечує, якщо пасажири беруть на борт харчування з собою" , - розповів менеджер з комерційної діяльності "Візз Ейр Україна" Вадим Третяк.

Компанія Utair і надалі планує годувати тільки пасажирів преміум-класу.

"Ми пропонуємо харчування тільки для преміум-економ класу, для інших місць передбачені тільки напої. І вводити рейси, де є можливість вибору: купити квиток подешевше без харчування або замовити заздалегідь їжу, ми поки не маємо наміру", - сказали в комерційному департаменті Utair.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: