"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Раді пропонують відкрити ринок для імпортного цукру

П'ятниця, 7 лютого 2014, 09:21

У Верховній раді був зареєстрований законопроект, що пропонує скасувати мінімальні ціни на цукор і цукровий буряк, а також квоти на виробництво цукру для внутрішнього ринку.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, народні депутати Володимир Пилипенко та Олег Кулініч (обидва - Партія регіонів) внесли на розгляд парламенту законопроект №4107, в якому пропонується скасувати квоти на виробництво цукру для внутрішнього ринку, а також мінімальні ціни на цукор і цукровий буряк.

Зміни можуть торкнутися і імпорту цукру. Автори документа пропонують знизити ввізні мита на цукор-сирець і тростинний цукор з 50% до 5%.

Реклама:

Прийняття законопроекту дозволить лібералізувати ринок і забезпечити вітчизняних споживачів широким асортиментом якісного цукру за низькою ціною, наголошується в пояснювальній записці.

Кулинич і Пилипенко розраховують, що зниження ставок мита в кінцевому підсумку дозволить збільшити надходження до бюджету.

У документі вказується, що щорічно до держбюджету надходить близько 8 млн гривень від імпорту цукру в розмірі 1,5 тис. тонн. У разі прийняття законопроекту планується, що ці надходження досягнуть 250 млн гривень.

Скасування мінімальної ціни на цукор і цукровий буряк дозволить учасникам ринку знизити ризики при виробництві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: