JP Morgan хоче продати сировинний бізнес

Четвер, 6 лютого 2014, 20:53

Американський банк JP Morgan веде "заключні переговори" про продаж свого сировинного підрозділу швейцарської компанії Mercuria, яка входить до п'ятірки найбільших сировинних трейдерів світу.

Про це пишуть "Вести.ru".

За інформацією видання, сировинний підрозділ JP Morgan володіє найбільшими серед банківських компаній активами природного газу. Банк також володіє Henry Bath & Son - великою мережею складів промислових металів.

У сировинному портфелі активів JP Morgan також присутні компанії, що займаються видобутком і транспортуванням нафти, нафтопродуктів, електрогенеруючі компанії.

Реклама:

Сировинний бізнес банків, а також асоційовані з ним ризики і факти маніпуляцій, в 2013 році залучили до себе увагу ФРС США. Незабаром після цього JP Morgan, а також ряд інших банківських компаній оголосили про плани з продажу свого сировинного підрозділу.

Наприкінці січня 2014 року в список основних претендентів на покупку сировинного бізнесу компанії потрапили Blackstone Group, Macquarie Group і Mercuria.

За неофіційними даними, пропозиція з боку Mercuria виявилася найбільш привабливою.

Mercuria Energy Group входить до п'ятірки найбільших компаній, які спеціалізуються на торгівлі сировиною. Компанія була заснована в 2004 році колишніми трейдерами банку Goldman Sachs.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: