"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄЦБ обіцяє зберегти низькі відсоткові ставки

Четвер, 6 лютого 2014, 17:44

Європейський центральний банк твердо прихильний до збереження ключових процентних ставок на низьких рівнях протягом тривалого часу.

Про це заявив президент ЄЦБ Маріо Драгі, виступаючи на прес-конференції за підсумками минулого в четвер засідання банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Причина, по якій Центробанк сьогодні прийняв рішення не робити будь-яких кроків, пов'язана зі складністю ситуації і необхідністю отримати додаткову інформацію. Ми хочемо діяти і готові до дій", - зазначив він.

За його словами, потрібен час, щоб зміна базової процентної ставки розпочала впливати на економіку, тому "важливо аналізувати інформацію, перш ніж приймати рішення".

Реклама:

Як повідомлялося, ЄЦБ зберіг базову процентну ставку за кредитами на рекордно низькому рівні в 0,25% річних за підсумками засідання в четвер, ставка по депозитах ЄЦБ залишена на нульовому рівні.

Обидва рішення банку співпали з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.

Курс євро до долара США зріс під час торгів на 0,6% - до 1,3615 долара. Підйом вартості європейської валюти обумовлений тим, що Драгі утримався від оголошення додаткових стимулюючих заходів, які могли б послабити євро.

"Драгі відмовився від згадування будь-чого, що могло б вказати на прийняття ЄЦБ додаткових заходів", - відзначив валютний аналітик National Australia Bank Ltd. у Лондоні Гевін Френд.

Він також зазначив, що черговий прогноз цінової стабільності в середньостроковій перспективі буде опублікований в наступному місяці.

"Євро росте, оскільки інвестори чекають від ЄЦБ нових заходів стимулювання не раніше наступного засідання " , - заявив аналітик.          

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!