Європарламент просить фінансові санкції до українських чиновників і бізнесменів

Четвер, 6 лютого 2014, 14:18

Європейський парламент закликає Європейський союз ввести візові та фінансові санкції до українських чиновників і бізнесменів, відповідальних за застосування насильства по відношенню до протестуючих в Україні.

Проект резолюції був підтриманий на засіданні Європарламенту в четвер, пишуть "Українські новини".

Перед голосуванням під проектом резолюції підписалися 68 депутатів Європарламенту від шести політичних груп у парламенті, крім Європейських об'єднаних лівих/Ліво-зелених.

Сам проект був зареєстрований 5 лютого.

Реклама:

"Європейський парламент закликає інституції ЄС і країн-членів зробити негайні дії, включаючи збільшення дипломатичного тиску і запровадження персональних цілеспрямованих заходів (санкцій для в'їзду та замороження активів і майна) відносно всіх тих українських чиновників і законодавців, а також їх бізнес-спонсорів (олігархів), які є відповідальними за репресивні дії і загибель протестувальників", - йдеться в резолюції.

Крім того, депутати Європарламенту закликають ЄС активізувати зусилля, щоб зупинити відмивання грошей і ухилень від сплати податків українськими компаніями та бізнесменами в європейських банках.

Крім цього Європарламент виступає за те, щоб ЄС і країни-члени взяли на себе зобов'язання щодо прийняття нової угоди щодо візового режиму для українських громадян, що, у підсумку, повинно привести до повноцінного безвізового режиму.

У зв'язку з цим пропонується негайно знизити візовий збір для української молоді з метою посилення наукової співпраці, розширення можливостей для студентських обмінів і збільшення доступності стипендій для них.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!