Продукцію агрохолдингу Косюка не пускають в країни Митного союзу

Четвер, 6 лютого 2014, 13:22

Найбільший в Україні виробник м'яса птиці - "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка - зіткнувся з труднощами.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, Держветфітослужба повідомила Россільгоспнагляд про призупинення з 6 лютого сертифікації експорту в країни Митного союзу продукції Миронівської птахофабрики (входить в "Миронівський хлібопродукт") .

Як заявив "Інтерфаксу" керівник російського відомства Сергій Данкверт, відповідну вказівку - не приймати м'ясо куриці МХП - вже дали пунктам пропуску на кордоні.

Реклама:

За його словами, нещодавно Россільгоспнагляд інформував Держветфітослужбу про те, що в продукції української фабрики виявлені шкідливі речовини - антибіотики і бактерії.

"Ми запропонували направити своїх фахівців для інспектування підприємства, проте українська ветслужба прийняла рішення зупинити поставки, припинивши сертифікацію експорту", - зазначив Данкверт.

Він додав, що Россільгоспнагляд не відкриватиме ринок для курятини МХП, поки "ветеринари не розберуться в ситуації, що створилася".

Обмеження поставок продукції МХП на ринок країн МС може зіграти на руку основному конкурентові компанії - комплексу "Агромарс", вважає керівник аналітичного департаменту ІК Concorde Capital Олександр Паращій.

За даними Россільгоспнагляду, "Агромарс" залишився єдиним українським виробником м'яса курки, який має право експорту даної продукції.

Враховуючи, що в 2013 році на частку країн МС довелося близько 35% з 123 тис тонн загального експорту МХП, перед "Агромарс" може відкритися додаткова ніша обсягом приблизно 43 тис тонн.

Якщо враховувати те, що минулого року МХП продавав свою продукцію в середньому по 16 грн/кг, то в грошовому вираженні відкрився ринок оцінюється в 690 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: