У Нацбанку кажуть, що ситуація на валютному ринку керована

Четвер, 6 лютого 2014, 12:33

Національний банк вважає керованою ситуацію на валютному ринку, пояснюючи її дією ситуативних, а не фундаментальних чинників.

Про це заявив радник глави НБУ Валерій Литвицький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Далеких коливань, які б зайшли за межу неповернення, немає", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

Литвицький нагадав, що в 2009 році курс гривні опускався до 10 гривень за долар, але потім повернувся на позначку 7,7 гривень за долар.

Реклама:

"Перекуплена сьогодні валюта буде перепродана ... Ситуація не тільки керована, але й має перспективу стабілізації", - підкреслив радник глави НБУ.

За його словами, Нацбанк присутній на ринку, його інтервенції здійснюються по близькому до ринкового курсу, і обчислюється в сотнях мільйонах доларів.

"НБУ був на ринку, є і буде, але тоді, коли вважає за доцільне", - пояснив Литвицький.

Він уточнив, що мова йде про облік тактики обсягів резервів ліквідності ринку.

Радник відзначив, що фундаментальних факторів для значної девальвації гривні немає, так як цінова ситуація стабільна, платіжний баланс профіцитний, доходи бюджету зростають.

Він додав, що населення також стримано реагує на ситуацію на ринку.

На його думку, з твердженням уряду і стабілізації внутрішньополітичної ситуації ситуативні чинники підуть і ринок стабілізується.

Як відомо, котирування на міжбанківському валютному ринку в четвер на початку торгів (10:00) розширилися до 8,9-9,1 гривень за долар, тоді як у фінальній частині торгів у середу вони становили 8,95-9,05 гривень за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!