Клименко натякнув, що виконати дохідну частину бюджету буде складно

Четвер, 6 лютого 2014, 11:57

Виконати дохідну частину бюджету буде складно, але можливо за рахунок зростання економіки та її детінізації.

Про це заявив глава Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко в інтерв'ю "УНІАН".

"У загальному і цілому показники бюджету-2014 представляються досить напруженими. Але таке зростання надходжень можливе при виконанні двох умов. Перше: досягнення показників розвитку економіки, закладених при розрахунку бюджету... Друге: успішна детінізація економіки", - сказав міністр.

За його словами, в 2014 році Міндоходів буде проводити заходи, покликані підвищити прозорість економіки. Зокрема, це впровадження в практику норм закону про трансферне ціноутворення і подальша деофшоризацію економіки.

Реклама:

"Бюджет дуже сильно залежить від того, наскільки якісно ми впораємося з цією частиною нашої роботи", - підкреслив Клименко.

Крім того, за словами глави Міндоходів, податкові та митні збори залежать від досягнення макроекономічних показників розвитку економіки, закладених у бюджеті.

"Динаміка ВВП, сальдо зовнішньої торгівлі - все це, зрозуміло, впливає на податкові та митні збори. Будь-яке відхилення від прогнозу в ту або іншу сторону відповідним чином коригує бюджетні надходження", - зазначив Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!