Microsoft підвищила зарплату новому гендиректору на 70%

Четвер, 6 лютого 2014, 11:48

Базова зарплата нового гендиректора Microsoft Саті Наделли складе 1,2 мільйона доларів, що на 70% більше, ніж у колишнього керівника компанії Стіва Балмера.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на дані виробника програмного забезпечення, передає "Лента.ру".

Для Наделли передбачені й інші компенсаційні виплати, у тому числі винагорода акціями. У цілому за перший рік на посаді гендиректора Microsoft він може отримати близько 18 мільйонів доларів, підрахувала WSJ.

На попередній посаді - раніше Наделла працював віце-президентом з "хмарним" сервісом і обчислювальних платформ - нинішній гендиректор отримував оклад в 675 тисяч доларів.

Реклама:

Вже тоді Наделла заробляв більше 7,6 мільйона доларів разом з компенсаційними виплатами, тоді як Балмер отримував тільки 1,26 мільйона при базовій зарплаті в 700 тисяч доларів.

Справа в тому, що останній відмовлявся від винагороди акціями, яка становить більшу частину компенсаційного пакета.

Сатія Наделла став гендиректором Microsoft 4 лютого цього року. 46-річний співробітник відпрацював в компанії 22 року на різних посадах. Серед кандидатів у гендиректори називалися також колишній керівник Nokia Стівен Ілоп, виконавчий директор Ericsson Ханс Вестберг, колишній глава Skype Тоні Бейтс.

Стів Балмер оголосив про намір покинути пост гендиректора в серпні 2013 року. Він очолив Microsoft в 2008 році, після того, як засновник компанії Білл Гейтс пішов у відставку.

На початку лютого цього року останній також залишив пост голови ради директорів, ставши технічним радником.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: