В Україні 9% залізничних квитків продається через інтернет

Четвер, 6 лютого 2014, 11:24

У січні 2014 користувачі купили через інтернет більше 325 тисяч квитків на потяги, з них 157 тисяч було продано через інтернет-портал "Укрзалізниці".

Про це йдеться в повідомленні Мінінфраструктури, пише ain.ua.

У відомстві повідомляють, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року темпи продажів квитків онлайн зросли в 1,6 рази. Для порівняння - в грудні 2013 було продано близько 209 тисяч проїзних документів. В цілому через інтернет вже реалізується 9% квитків від загального обсягу.

А в "ПриватБанку" підрахували, що в 2013 році через онлайн-сервіс "Приват24" було продано більше мільйона залізничних квитків.

Реклама:

За січень 2014 року - вже понад 170 тисяч.

Як повідомляється, з самостійно роздрукованими електронними квитками пасажири можуть відправлятися на посадку у вагон, минаючи залізничну касу.

Оформлення електронних квитків припиняється за одну годину до відправлення поїзда з початкової станції маршруту.

Електронний квиток можна придбати виключно через онлайн систему продажу офіційного сайту "Укрзалізниці". Квитки, придбані через інші системи, є бланками замовлення (не мають статусу електронних квитків) і підлягають обміну в залізничних касах на проїзний документ, який дає право на посадку в поїзд і на проїзд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: