"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міжбанк відкрився котируваннями долара 8,9-9,1 гривень за долар

Четвер, 6 лютого 2014, 11:06

Котирування на міжбанківському валютному ринку в четвер на початку торгів (10:00) розширилися до 8,9-9,1 гривень за долар, тоді як у фінальній частині торгів у середу вони становили 8,95-9,05 гривень за долар.

Про це повідомили учасники ринку, передає "Інтерфакс-Україна".

На готівковому ринку великі банки продають долари за курсом 8,95 гривень за долар, проте в деяких із них діють обмеження за обсягом продажу.

Водночас у державних Ощадбанку й Укрексімбанку курс продажу встановлено на рівні 8,8 гривень за долар, тоді як у комерційних банках ставки продажу сягають 9,1 гривень за долар.

Реклама:

Як повідомлялося, після кількох років стабільності з початку поточного року курс гривні на міжбанківському й готівковому ринку впав приблизно на 8%, незважаючи на спроби Нацбанку інтервенціями утримати його від такого значного зниження.

Особливо істотним його зниження стало після загострення сутичок протестувальників і правоохоронців, пов'язаного з ухваленням Верховною радою законів 16 січня.

При цьому обсяги торгів на міжбанку вийшли на рекордні в історії країни рівні, сягаючи в деякі дні 4,4-5,1 млрд доларів.

Цей тиждень ринок розпочав з обсягу 4,58 млрд доларів, у вівторок він скоротився до 1,64 млрд доларів, проте в середу знову зріс до 3,14 млрд доларів, при цьому курс гривні знизився з 8,86 гривень за долар до 9 гривень за долар.

Водночас НБУ продовжує зберігати офіційний курс на рівні 7,993 гривень за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!