"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Twitter відзвітувала про квартальний збиток у 511 мільйони доларів

Четвер, 6 лютого 2014, 09:56

Чистий збиток сервісу мікроблогів Twitter у четвертому кварталі 2013 року становив 511 млн доларів.

Про це йдеться в звіті представленому Twitter, пише "Лента.ру" з посиланням на Associated Press.

Чистий збиток сервісу мікроблогів за аналогічний період 2012 року становив 8,7 мільйона доларів. Зростання збитку пов'язаний з виплатою компенсацій у вигляді акцій компанії на загальну суму у 511 мільйонів доларів.

Виручка Twitter в четвертому кварталі 2013 року становила 243 мільйони доларів, більш ніж у два рази перевищивши результат за аналогічний період роком раніше (тоді компанія повідомляла про виручку в 112 мільйонів доларів).

Реклама:

Станом на кінець 2013 року кількість користувачів сервісу мікроблогів становило 241 мільйонів осіб на місяць, що на 30% більше, ніж роком раніше. При цьому наголошується, що в останньому кварталі 2013 року зростання числа користувачів Twitter сповільнилося.

Якщо в перші три квартали минулого року до Twitter щомісяця приєдналися 16 мільйонів нових користувачів, то в четвертому кварталі цей показник впав до 9 мільйонів на місяць.

До публікації квартального звіту Twitter аналітики прогнозували менш значний збиток компанії, але і меншу виручку. Також прогнозувався і більше значне зростання числа користувачів - на 32%.

Звіт за четвертий квартал 2013 року став першим після того, як компанія Twitter в листопаді провела первинне розміщення акцій.

Квартальний звіт Twitter був оприлюднений після закриття торгової сесії на американських біржах. На позабіржових торгах ціна акцій сервісу мікроблогів після публікації звіту впала на 11% - до 58,65 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!