"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple отримала в Німеччині позов на 1,57 мільярда

Середа, 5 лютого 2014, 18:30

Німецька патентна компанія IPCom звинуватила Apple в порушенні патенту на 3G-технологію і зажадала від виробника iPhone 1,57 млрд доларів як відшкодування збитку.

Про це заявили сьогодні в Регіональному суд Мангейма в Німеччині, пише CyberSecurity.ru.

IPCom заявляє, що патент за номером 1841268 є одним з основоположних для реалізації 3G-зв'язку і пов'язаний зі стандартами.

Також в IPCom говорять, що раніше правомочність патенту і його правоприналежнысть підтвердили в Європейському патентному управлінні.

Реклама:

Патент описує процедуру того, як мобільні телефони отримують доступ до мобільних мереж і перемикаються між ними. Патент також описує можливість пріоритетного зв'язку для деяких абонентів у випадку завантаженості мережевих ресурсів.

У IPCom говорять, що в найближчі кілька місяців вони мають намір подати позови до інших виробників смартфонів за схожими звинуваченнями. У суді Мангейма говорять, що процес за позовом до Apple стартує 11 лютого.

Також компанія стверджує, що патент 1841268 пов'язаний з патентом DE 199 10 239, отриманим у Німеччині. Він описує перемикання каналів зв'язку в випадків високого завантаження ділянки мережі. У IPCom кажуть, що Apple порушила і його.

Нагадаємо, що компанія IPCom була заснована в 2007 році і зараз має портфоліо в 1200 патентів, розбитих на 160 сімейств і пов'язаних з мобільними і бездротовими комунікаціями. 35 сімейств патентів пов'язані з технологіями GSM, GPRS і UMTS.

У 2012 році Nokia програла патентну тяжбу з IPCom, яка отримала звинувачення у зв'язку з порушеннями тих же патентів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!