"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Франція вимагатиме у Google доплати податків на 1 мільярд євро

Середа, 5 лютого 2014, 15:18

Франція, можливо, зажадає від Google Inc. заплатити податки в сумі 1 млрд євро.

Про це написав у середу французький журнал LePoint на своєму сайті, пославшись на неназвані джерела в уряді і парламенті країни, пишуть "Ведомости".

Французька влада два роки вели розслідування відносно Google, яка, як вони вважають, ухиляється від сплати податків. У червні 2011 року податкова інспекція обшукала паризький офіс компанії, вилучивши безліч документів, включаючи рахунки, договори, електронне листування.

Згідно з LePoint, уряд відмовився підтвердити або спростувати суму. Джерело видання заявило, що влада вже готова пред'явити інтернет-гігантові вимогу про сплату податків, але "сама оплата потребує часу".

Реклама:

Як випливає з судових документів, отриманих AFP, французький підрозділ Google зафіксував виручку в розмірі 192,9 млн євро в 2012 році, однак чистий прибуток у звітності становив всього 8,3 млн євро, і Google France заплатила з неї податок на 6,5 млн євро.

Разом з тим, за оцінками галузевих аналітиків, справжня величина виручки Google у Франції (в основному за рахунок розміщення реклами та супутньої діяльності) коливається від 1,25 млрд євро до 1,4 млрд євро на рік.

LePoint також написав, що міністр Франції у справах бюджету Бернар страчений має намір поповнити скарбницю ще на 1 млрд євро в 2014 році за рахунок боротьби з податковими шахраями.

Сума в 2 млрд євро надасть істотну підтримку економіці Франції, що відчуває серйозні труднощі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!