Ставицький розповів, скільки газу Україна купить у РФ в першому кварталі

Середа, 5 лютого 2014, 12:57

НАК "Нафтогаз України" в першому кварталі 2014 року планує придбати у ВАТ "Газпром" близько 6,4 мільярда кубометрів природного газу.

Про це, сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", передає "Інтерфакс-Україна".

"У першому кварталі плануємо закупити приблизно 6,3 млрд кубометрів, однак остаточний показник буде залежати від температурних показників зимових місяців", - сказав він.

За його словами, остаточні показники обсягів імпорту природного газу будуть сформовані наприкінці лютого поточного року.

Реклама:

При цьому прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу на 2014 рік буде затверджений Кабінетом міністрів після подачі до 1 березня 2014 року Міненерговугілля, НАК "Нафтогаз України", НКРЕ та іншими центральними органами виконавчої влади даних щодо обсягів споживання газу всіма категоріями споживачів.

Ставицький вважає, що укладені раніше українсько-російські домовленості про фіксовану ціну на природний газ будуть діяти мінімум до кінця 2014 року.

Глава Міненерговугілля також зазначив, що призупинення реверсних поставок природного газу з Європи обумовлено ​​виключно економічними факторами через існуючу можливість покупки дешевшого газу з РФ.

Раніше "Газпром" повідомив, що "Нафтогазу України" в січні був поставлений газ на суму 0,66 млрд доларів, яку компанія повинна виплатити до 7 лютого.

Крім того, український держхолдинг заборгував російській компанії 2,63 млрд доларів за постачання газу в минулому році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!