РФ і Україна починають переговори щодо постачання свинини

Середа, 5 лютого 2014, 09:47

Россільгоспнагляд та Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України починають переговори з регіоналізації поставок української свинини в РФ у зв'язку з виявленням в Луганській області африканської чуми свиней.

"Наші українські колеги представили досить повний пакет документів, який дозволяє почати обговорення питань, пов'язаних з регіоналізацією поставок свинини", - повідомив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт напередодні своїх переговорів з головою Держветфітослужби Володимиром Горжеєвим.

Як наголошується, регіоналізація передбачає поставки продукції тільки з регіонів, вільних від АЧС.

За словами Данкверта, українська ветслужба внесла конструктивні пропозиції.

Реклама:

"Її документи більш підготовлені, ніж запропоновані раніше документи європейських колег, у них більш широке охоплення площ для регіоналізації, серйозніші методи контролю за поширенням захворювання", - пояснив він.

При цьому глава Россільгоспнагляду нагадав, що ветслужба ЄС "прислала папір, в якому тільки написано, що обмежуються поставки з шести районів Литви, в яких виявлена ​​АЧС".

У Россільгоспнагляді вважають, що обмеження має охоплювати велику територію у зв'язку з відсутністю кордонів у ЄС.

Данкверт повідомив, що питання, пов'язані з появою АЧС в Євросоюзі, були обговорені напередодні з колегами з Митного союзу.

"Будемо діяти разом, сьогодні ми відправляємо в ЄС питання щодо заходів у зв'язку з АЧС і будемо вести переговори тільки після отримання відповідей на них та пропозицій щодо реальної регіоналізації", - заявив він.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!